torstai 27. helmikuuta 2014

Pizzaa kukkakaalipohjalla

Minä myös kun kaikki muutkin!

Mm. Kukan blogissa oli  kukkakaalipizzapohjan ohje. Suunnittelin reseptin testaamista pitkään ja hartaasti, ainakin kuukauden päivät. Unohdin nimittäin aina ostaa kukkakaalia kaupasta. Tänään muistin, kun se oli lapulla.

Koska tuoreet vihannekset tuppaa joskus "unohtumaan" jääkaappiin, otin varman päälle pakastealtaan antimia. Ohjeen mukaan pohjataikinaan tulee puolikas kukkakaali, yritin arvioida milloin kupissa on puolikkaan edestä irtotavaraa.

Kukkakaalipizzapohja
*Puolikkaan kukkakaalin verran pakastettuja kukintoja (noitako ne on nimeltään?)
*Puolisen desiä luonnonjogurttia
*Noin pari desiä mozzarellaraastetta
*2 kananmunaa
*2 tl psylliumia
*Pari tl Provencale-yrttiseosta
*Vähän ruususuolaa

Ensin sulatin kukkakaalia pari minuuttia mikrossa. Sulaneet kaalit, jogurtti ja mozzarella tehosekoittimeen ja surautellaan mössöksi (jouduin ravistelemaan kannua muutaman kerran kun terä pyöri tyhjää). Massa kippoon ja loput pohjan aineet sekaan. Taikina oli aika helppo levittää kauhalla uunipellille, en tosin yrittänytkään ihan reunoja myöten. Esipaistoin pohjaa viitisen minuuttia 225 asteessa, tomaattipyrekin oli sitten helppo levittää pohjan päälle. Täytteet vielä mukaan (tässä oli kinkkusuikaleita, herkkusieniä, tomaattia, ananasta ja aurajuustoa, pinnalle vielä emmental- ja mozzarellaraastetta ja pizzamaustetta) ja takaisin uuniin.

Tuli hyvää, söin liikaa. Kukkakaali ei maistunut ollenkaan, ja pizza pysyi hyvin kasassa. Teen muuten toistekin.

1 kommentti:

Ammi kirjoitti...

Kuulostaa yhtä erikoiselta kuin banaanikananmunalätyt, jotka kuitenkin on aivan älyttömän hyviä! Pitäis siis kokeilla tätä pitsapohjaa (= näyttää ohje miehelle...) :)