perjantai 21. helmikuuta 2014

Arkiruokaa

Jauhelihaa, riisiä ja uunijuureksia. Täyttävää, nopeaa ja
ennenkaikkea helppoa.

Vaikka olen päivät kotosalla (opintovapaa on huippukeksintö), en siitä huolimatta peruslaiskana ihmisenä kehtaa käyttää aikaani ruuanlaittoon sen enempää kuin on pakko. Meillä syödään aika usein jauhelihaa ja kanaa... Tänään omalla lautasella oli naudan jauhelihaa ja riisiä (tätä myös lapsilla) sekä uunijuureksia (lapsilla tomaattia). Pirkka Uunijuurekset on kätevä kasvislisuke: valmiiksi paloitellut juurekset kaupasta pakasteena kotiin, juurekset kulhoon ja päälle loraus öljyä (sitruuna-oliiviöljy on ihanaa) ja vähän pippurisekoitusta & suolaa ja sitten uuniin puoleksi tunniksi. Samaan aikaan ehtii keittämään riisit ja paistamaan jauhelihan tai kanan. Simple as that.

Juurekset uunissa.
Hyvän ruuan voimalla jaksaa vielä jumpata ennen
nukkumaanmenoa... Käsilläseisontaa jalat seinää vasten.


Ei kommentteja: