lauantai 19. huhtikuuta 2014

Pitkäperjantain aktiviteettaja

Tämän kevään ja kesän ensimmäinen Repoveden retkipäivä oli pitkäperjantaina. Viime vuoden lopulla Mäntyharjussa polkaistiin käyntiin perhepartio, ja sillä porukalla suuntasimme Lapinsalmelle. Lapinsalmen parkkipaikalta on riippusillalle matkaa 600 metriä. Ruuhkaisempina päivinä omaa ylitysvuoroa saattaa joutua odottelemaan mutta tänään päästiin menemään yli ilman viivytyksiä.

Lapinsalmen riippusilta.

Siellä ne muksut menee.

Lapinsalmen nuotiopaikka.
Tämä oli kolmas kerta kun kiersimme Ketunlenkin lasten kanssa. Aika passeli matka noille alle kouluikäisille - 5 km. Katajavuorelle päästäkseen täytyy kavuta rappuset ylös, ja niitä piisaa - viime kesänä laskin ne mutta en tietenkään enää muista, montako rappusia oli. Niin ja jos rappuset haluaa mennä alaspäin, täytyy lenkki kiertää vastapäivään mutta jos kerran liikkelle lähdetään niin otetaan siitä kaikki irti, eli raput kiivetään ja lenkki mennään myötäpäivään :).

Katajavuorelta on aika komiat maisemat Repovedelle.
Evästauko pidettiin Kapiaveden nuotiopaikalla, joka on aika puolessa välissä Ketunlenkkiä. Joku oli jo viritellyt nuotion valmiiksi niin päästiin heti makkaranpaistoon.

Kapiaveden nuotiopaikalla vietetyn evästauon
jälkeen riitti taas virtaa...
Jos et ole vielä käynyt Repoveden kansallispuistossa niin suosittelen lämpimästi. Reittivaihtoehtoja on vaikka useammankin päivän tarpeiksi. Infoa löytyy mm. Mäntyharjun kunnan nettisivuilta, Metsähallituksen Luontoon.fi-sivulta ja Tervarummun sivuilta.

Repoveden kartta. Reiteistä löytyy.
Päivä jatkui vielä mummilassa pihahommilla - aidantekoa, puunkaatoa, ja tietysti erittäin herkullinen hirvenlihapäivällinen.

Paikallaan oleva kivi sammaloituu.

Ei kommentteja: